Hilda Lemaire

Hilda Lemaire

Ik ben eigenaar van bureau Doen en Laten, en ik geniet van mijn werk.Van huis uit ben ik een nuchter en optimistisch mens, die dat combineert met aandacht voor je gevoelsleven. Mensen op een heldere, concrete manier verder helpen in soms zo moeilijk onder woorden te brengen gevoelens, is iets wat ik erg graag doe.

Na een sociaal agogische beroepsopleiding, volgde ik postacademische opleidingen in management, groepsdynamica (IVC Kortrijk), scholingsvraagstukken (Voortgezette Opleiding Amsterdam) en loopbaancoaching (Schouten en Nelissen).

In coachingstrajecten maak ik o.a. graag gebruik van provocatief coachen: de goede kant uit plagen (Karin de Galan). Ik houd van een levendige manier van leren en volgde daartoe een beroepsopleiding psycho- en voicedrama (Lex Mulder, Het Balkon).

Als trainer beschik ik over 30 jaar ervaring. Als hulpverlener maak ik af en toe gebruik van EMDR. Een techniek, die je helpt om moeilijke gebeurtenissen sneller te verwerken. Als therapeut heb ik de Voortgezette Opleiding Psychodrama-Therapeut gevolgd, met succes.
Als relatietherapeut volgde ik de erkende opleiding Partnerrelatietherapie te Berchem (België).
Bij de NVPA (beroepsorganisatie voor professionele therapeuten werkend binnen de geestelijke gezondheidszorg in Nederland) sta ik geregistreerd. Mijn lidnummer is 101442.
Ik ben erkend als registertherapeut RBCZ waar mijn licentienummer is 204730R.
Als rouw- en verliesbegeleider ben ik aangesloten bij het Landelijk Steunpunt Rouw(LSR).Behalve opgeleid door studie, ben ik dat ook door mijn leven. Ik ken verlieservaringen o.a. door de dood van mijn moeder op 11-jarige leeftijd, en het overlijden van mijn zusje toen ik 6 was.
 
Logo-TCZ_Doen_en_laten

Naam Doen en Laten

Het gaat over je doen en laten. Sommige dingen moet je dóen, andere juist láten (doen…).

Behalve werken met het intense stuk rond afscheid, verlies en gemis, heb ik als een gezond tegenwicht mijn trainingsontwikkelwerk. Hierin werk ik samen met veel kundige en prettige trainers en organisatieadviseurs. Die activiteiten vind je op mijn site Weten en Kunnen (zeg maar ‘het zusje’ van Doen en Laten).

Met Doen en Laten help ik je graag weer op weg als het leven door (verlaat) verdriet te zwaar is. En met Weten en Kunnen help ik organisaties met veel plezier in hun trainingswerk: www.wetenenkunnen.nl