Hilda Lemaire

Hilda Lemaire

Ik ben eigenaar van bureau Doen en Laten, en ik geniet van mijn werk.Van huis uit ben ik een nuchter en optimistisch mens, die dat combineert met aandacht voor je gevoelsleven. Mensen op een heldere, concrete manier verder helpen in soms zo moeilijk onder woorden te brengen gevoelens, is iets wat ik erg graag doe.

Na een sociaal agogische beroepsopleiding, volgde ik postacademische opleidingen in management, groepsdynamica, scholingsvraagstukken, loopbaancoaching en diverse professionele invalshoeken om mensen te helpen met moeilijke veranderingen.

Naast mijn werk als therapeut train en ondersteun ik professionals die ingrijpende veranderingen begeleiden.

Als therapeut heb ik de Voortgezette Opleiding Psychodrama-Therapeut gevolgd, met succes.
Als relatietherapeut volgde ik de erkende opleiding Partnerrelatietherapie te Berchem (België).

Behalve opgeleid door studie, ben ik dat ook door mijn leven. Ik ken verlieservaringen o.a. door de dood van mijn moeder op 11-jarige leeftijd, en het overlijden van mijn zusje toen ik 6 was.

Bij de NVPA (beroepsorganisatie voor professionele therapeuten werkend binnen de geestelijke gezondheidszorg in Nederland) sta ik geregistreerd. Mijn lidnummer is 101442.Als rouw- en verliesbegeleider ben ik aangesloten bij het Landelijk Steunpunt Rouw(LSR).
Ik ben erkend als registertherapeut RBCZ waar mijn licentienummer is 204730R.Logo-TCZ_Doen_en_laten

Naam Doen en Laten

Het gaat over je doen en laten. Sommige dingen moet je dóen, andere juist láten (doen…).

Behalve werken met het intense stuk rond afscheid, verlies en gemis, heb ik als een gezond tegenwicht mijn trainingsontwikkelwerk. Hierin werk ik samen met veel kundige en prettige trainers en organisatieadviseurs. Die activiteiten vind je op mijn site Weten en Kunnen (zeg maar ‘het zusje’ van Doen en Laten).

Met Doen en Laten help ik je graag weer op weg als het leven door (verlaat) verdriet te zwaar is. En met Weten en Kunnen help ik organisaties met veel plezier in hun trainingswerk: www.wetenenkunnen.nl

Cliënten over mij

“Hilda is nuchter, houdt haar twee benen op de grond.”

“Er zit een plan achter haar aanpak en dat geeft veiligheid.”

“Behalve professional is zij ook ervaringsdeskundig. Ze begrijpt het écht.”

“Noodzakelijk duwtje voor mij was toen ze zei We kunnen heel lang praten, maar het is nu aan jou om iets te dóen.”