Hoe

Ik bied je op verschillende manieren mijn hulp aan. Van aftastend tot doortastend zou je kunnen zeggen.

Aftastend 1

Eerst eens willen kijken met wie je van doen krijgt, als je bij me aanklopt? Abonneer je dan op de gratis nieuwsbrief

Aftastend 2

Of kom een keer naar een  lezing die ik met enige regelmaat geef. Daarin behandel ik steeds een thema die te maken heeft met mijn werk (zoals jong ouderverlies, staan in relaties).

In de nieuwsbrief kondig ik datum en tijdstip van deze lezingen aan. Voor actuele informatie klik hier

Wat anderen zeiden over deze vorm van hulp: “Fantastisch dat zoiets kan. Die avond zelf zag ik er tegenop, ik was moe. Maar gedurende jouw verhaal werd ik rustiger. Wat ik erg fijn vond om te horen is dat het niet gek is dat je je nu opeens soms zo verdrietig kunt voelen, al hebben de gebeurtenissen lang geleden plaats gevonden. Net of je die tranen hebt opgespaard.”

Aftastend 3

In de boekjes OverLeven,  DoorLeven en SamenLeven lees je veel over de thema’s in mijn werk. Te bestellen via deze site.

Aftastend 4

Hulp vragen is helemaal niet zo gemakkelijk. Vragen als ‘waar ga ik aan beginnen en wat komt er allemaal boven tafel, moet ik dat wel loswoelen, en hoe lang ben ik er dan wel niet mee zoet,’ zijn heel reële vragen die haast iedereen heeft. Om je te helpen voor jezelf eerst eens te kijken waar bij jou de schoen wringt, is er Het Zelfonderzoek. En ben je aan het nadenken over je relatie en hoe je daarin staat, kan je eens verder lezen op het RelatieOnderzoek.

Meer hulp?

Wil je meer hulp van me, kijk dan eens bij de individuele gesprekken voor mijn één op één aanpak. Wil je met je partner komen, klik dan op partnergesprekken.

Voor wie

Ik richt me met Doen en Laten op oude pijn in actuele gebeurtenissen. Ik ben gespecialiseerd in afscheid, verlies en gemis. In het hier & nu, of het gemis op jonge leeftijd, en de gevolgen die dat kan hebben op latere leeftijd.

Wie zijn mijn cliënten?

Mensen die contact met mij zoeken (de Doen en Laters) hebben allemaal gemeen dat ze (jong) iets moeilijks te verstouwen hebben gekregen. Bij de één was dat de dood van hun vader of moeder, bij de ander een moeilijke situatie in het gezin waar ouders zelf hun handen aan vol hadden.
Weer anderen die als kind benaderd werden alsof ze al volwassen waren, in seksueel opzicht of in psychische betekenis.En ook volwassenen die onlangs een intens verlies hebben meegemaakt, zoeken contact met mij. Het verlies kan gaan over dood, maar ook over relaties die voorbij gaan. En dat kan een liefdesrelatie of een werkrelatie zijn. Het is het verlies van het vertrouwde wat er zo in kan hakken.

“Doen en Laters” zijn vrouwen én mannen, hun leeftijd varieert van 21 jaar tot 74 jaar. Wat me opvalt, is dat ze actief in hun leven willen staan, veel in hun mars hebben en beschikken over heel veel kracht. Voor hen allen telt dat het lang goed gegaan is in hun leven totdat er iets knapt, en ze het met hun gewone doen en laten niet meer redden. Als dat gebeurt, werpt het zijn vruchten af om stil te staan bij (oud) zeer.

Wat vinden  cliënten?

Hilda is niet hard en zakelijk, maar gelukkig ook niet super voorzichtig. Daarnaast vind ik dat ze verrassend snel de essentie uit mijn verhaal wist te halen.”

“Na haar begeleiding voel ik me gesterkt en kijk ik op een andere, of moet ik zeggen meer echt op mijn manier naar de dingen? Ja, dat is het. Ik heb mijn eigen draai weer gevonden.”
“Ik vind het fijn dat Hilda niet vasthoudt aan één methode van werken. Ze beschikt over een breed scala van methoden en inzichten.”

“In ons eerste gesprek sprak het mij al aan dat ze wist uit eigen ervaring hoe het mensen vormt wanneer ze op jonge leeftijd met zo’n groot gemis te maken krijgen.”“Wat Hilda vooral voor mij heeft gedaan is me te wijzen op wat ik niet deed, waardoor ik aangezet werd tot herstellen.”“Wat kunnen een paar gesprekken een verschil maken.”

“We staan stil bij de dingen waar ik te gemakkelijk aan voorbij loop, zonder eindeloos daarin te peuteren. Ik ervaar de gesprekken bij Hilda als intensief met een bepaalde lichtheid.”

Bel 06 242 13 059 of mail hilda@doenenlaten.com en zet die lastige eerste stap.