Individuele gesprekken

Ook uit eigen ervaring weet ik hoe groot de stap is om aandacht te vragen voor je verdriet, of zorgen. Dat helpt je wellicht om contact met mij te zoeken.

Hoe gaat dat?

In de gesprekken kijken we wat het leven voor jou nu vermoeilijkt. Daar waar dit te maken heeft met vroegere ervaringen, praten we daar over. Ik ben er altijd op gericht om te zorgen dat je in het heden weer prettig kan functioneren. De gesprekken zijn zorgvuldig, persoonlijk, en nuchter.

In mijn hulp pas ik af en toe een provocatieve manier van coachen toe. Provocatieve coaching is een vrolijke en bevrijdende manier om mensen te stimuleren tot verandering. Humor, contact en uitdaging zijn daarin de sleutelwoorden. “De goede kant uit plagen”, zodat je geprikkeld wordt om vanzelfsprekendheden eens op de weegschaal te leggen, en eigen gedrag op een lichte manier onder de loep te nemen.

De meeste mensen gaan na 8 à 10 gesprekken weer hun eigen weg, en spreken dan af en toe nog eens af. Als een soort van onderhoud zou je kunnen zeggen.

Een individueel gesprek duurt een uur. Voor mensen die van ver komen, loont het om een gesprek van anderhalf uur af te spreken. En de vervolggesprekken via facetime, skype en mail te doen. Daar heb ik heel goede ervaringen mee.

We nemen voor het eerste contact de tijd via de telefoon. Op die manier kunnen we al bekijken of ik iets voor je kan betekenen. Als ik denk dat je elders ‘beter af bent’, zal ik je daar natuurlijk over vertellen.
Bel 06 24213059 of mail hilda@doenenlaten.com

Intensief Individueel Programma

Als je om welke reden dan ook niet in een groep wil, maar wel verlangt naar de intensiteit van in 1 of 2 dagen aan de slag gaan met je thema, dan is een intensief individueel programma een heel goed alternatief.
Ik werk gedurende meerdere uren achtereen 1 op 1 met je.

Hoe werkt dit?

Zo’n programma bestaat bijvoorbeeld uit een individueel ééndaagse met online verwerkingsopdrachten. En een follow-up van 2 uur, desgewenst met je partner.

Vooraf hebben we een grondige intake, zodat ik echt een aanbod op maat voor je kan maken met oefeningen, theorie, gesprek invalshoeken die helemaal aansluiten op jouw situatie.

Ik zoek voor dit programma altijd een prettige locatie waar we in alle rust kunnen werken, en bespreek met jou je wensen hierin.

Soms is het niet raadzaam om in 1 of 2 dagen te werken, en kan je het beter als het ware uitsmeren over een aantal weken. Daarom is de intake secuur en nemen we daar de tijd voor.

Een dergelijk programma is niet goedkoop, en de prijs hangt af van wat je wil en wat nodig is. Maar wil je nu echt werk maken van jezelf en beschik je over de middelen, bespreek dan deze mogelijkheid met me.

Wat anderen zeggen over mij

Waar jij mij ontzettend mee geholpen hebt is:
Mij in te laten zien dat rouwen niet eng is. Ik was erg bang voor die gevoelens.
Door tekeningen te maken waar ik stond in het rouwproces (globaal gezien) kon ik de dingen op een rijtje krijgen. Ik had de bevestiging nodig dat ik het ‘goed’ deed.
Je hebt me geholpen in te laten zien dat het leven zwaar tegen kan vallen, en dat dit er ook bij hoort. Zolang ik maar de positieve punten niet vergeet.”“Wat ik geleerd heb is het achterhalen van bepaalde gedachtes. Waarom ben ik nu verdrietig, of waarom raak ik nu in paniek. Zo kan ik het relativeren en sneller weer tot mijzelf komen.”

“Ik vind het moeilijk om te zeggen wat je eventueel anders had moeten doen. Ik ging zonder verwachtingen naar je toe, en ben zo ontzettend goed op weg geholpen. Je gaf me alle tijd, als ik je wilde bereiken nam je zo snel mogelijk contact met me op. Wat jij anders had moeten doen of aanpakken kan ik niet zeggen. En dat zeg ik niet om aardig te doen hoor:) vond het nou eenmaal erg fijn bij je.”

“De gesprekken met jou betekenden voor mij een doorbraak, waarna er van alles kon stromen. Beelden, inzichten, gevoelens die met elkaar in verbinding zijn gekomen. Een opening waardoor ruimte voor verwerking ontstond.”

“Hilda heeft me tijdens het eerste gesprek al duidelijk kunnen maken waarom ik toch zo’n allesoverheersende leegte had in mijzelf. Wat ze vooral voor mij heeft gedaan is me te wijzen op wat ik niet deed, waardoor ik aangezet werd tot herstellen.”

“Wat ik prettig aan je vind, is dat je ervaringsdeskundige bent, dat scheelt zo. En heel verfrissend vind ik dat je af en toe gewoon je mening geeft of een soort van ‘juf’ wordt die uitleg geeft, je bent niet de hele tijd de hulpverlener. Het theoretisch kader geeft inzicht en mijn ervaringen een plek.”

“Ik zat zo vol en als ik dat vertelde in mijn omgeving is dat toch belastend. Jij was gewoon fijn neutraal en geen betweter.”