Partner

gesprekken

Samen gaan praten met een deskundige derde over wat niet goed (genoeg) gaat in jullie relatie is een hele stap. Dat geldt voor iedereen.Vaak heb je samen en alleen al een lange weg afgelegd als je je aanmeldt bij mij.
Het moet anders, maar hoe? En het gevoel van ‘Hallo, dat moeten wij toch zelf kunnen, wat kan zo’n therapeut er nu aan bijdragen?’ is begrijpelijk.
Met iemand anders gaan praten zou echter ook heel gewoon kunnen zijn. Als je op een bootje vaart en de motor valt steeds weer uit en met wat kunst- en vliegwerk krijg je het wel weer aan de praat, maar op de meest ongeschikte momenten scheidt die er dan weer mee uit. Dat schiet niet op. Ga je dan twijfelen om er eens iemand bij te halen?
Met mankementen in de relatiesfeer mag je wat mij betreft ook zo denken.

Niet iedereen heeft dezelfde behoeften qua aanpak. Daarom bied ik relatietherapie in verschillende vormen aan; Regelmatige sessies, een intensieve aftrap of een kortdurend en krachtig weekend (of desgewenst doordeweeks dagen).

Hoe werkt het, regelmatige sessies.

Partnergesprekken hebben zin als jullie beiden willen dat het beter gaat. We werken gestructureerd:

Het eerste gesprek kom je altijd samen. Ik onderzoek met jullie wat er aan de hand is.
In welke patronen zijn jullie terecht gekomen? Hoe speelt dat op in het leven van alledag? Welke gevolgen heeft dat?

Vervolgens heb je ieder een individueel gesprek met mij. Hoe sta jij erin?

Daarna kom je weer samen en bespreek ik met jullie wat mijn bevindingen zijn, hoe jullie daarnaar kijken en wat de punten zijn waarmee gewerkt moet worden en we maken afspraken over het aantal sessies.

Na acht sessies kijken we naar de voortgang. Aan je relatie werken is hard werken en dat moet dan ook wat opleveren. Dat geeft moed en vertrouwen.

Wil je contact? Klik hier

Nu even

doorpakken?

Vaak is het zo dat als jullie het moeilijke besluit hebben genomen om je te laten helpen bij jullie problemen, je dat het liefst maar meteen goed aanpakt. Ik merk dat ik dit zelf ook prettig vind werken. Daarom is er ook het aanbod om in één ochtend een intensieve start te maken.

Dat ziet er zo uit:
Voordat jullie komen, ontvang je ieder een aantal vragen die je schriftelijk beantwoordt en mij toestuurt.
Om 8 uur beginnen we met een gezamenlijk gesprek over wat niet goed genoeg gaat in jullie relatie. Vervolgens heb ik met ieder van jullie een individueel gesprek van een half uur.
Rond 10 uur ga je dan samen maar eens een eindje wandelen en bespreken wat je wil bespreken met elkaar. Ondertussen bekijk ik nogmaals jullie antwoorden op de eerder toegezonden vragen en mijn bevindingen van de ochtend tot dan toe.
Om 11 uur hebben we weer een gezamenlijk gesprek waarin we komen tot heldere gewenste verbeterpunten en gaan daarmee aan de slag.
Als jullie rond 12 uur de deur uitgaan, weet je waaraan je gaat werken, zijn er onderliggende patronen verkend en heb je voor thuis handvatten gekregen om mee aan de slag te gaan tot de volgende afspraak.

Intensief relatieweekend

Voor koppels die kort en krachtig aan de slag willen met hun relatie adviseer ik een weekend. In dit weekend werk ik alleen met jullie twee gedurende vier sessies van ieder zes kwartier samen met collega en relatietherapeut Jan Duits. Jan is een ervaren therapeut en heeft zijn relatietherapie praktijk ‘Reëel’ in Zeist.
Wat we gemeen hebben is onze nuchterheid en kordate aanpak: ‘Niet peuteren om het peuteren, en wel aanpakken.’
In zo’n weekend is het fijn dat er zowel een mannelijke als vrouwelijke therapeut is, want er zijn inderdaad verschillen tussen hoe mannen en vrouwen dingen zien en beleven.

Hoe ziet het weekend eruit?

Jullie bereiden jezelf en ons voor aan de hand van een beknopte vragenlijst.
Op vrijdag eind van de middag starten we en krijgen jullie aanwijzingen voor de komende uren samen en alleen.Op zaterdag zijn er twee of drie sessies en gaan we aan de slag met jullie thema’s en leren je hoe het anders/beter kan. Je krijgt voorbeelden, uitleg en gaat eigen nieuwe wegen uitproberen en inslaan. Je kan denken aan hoe je kunt voorkomen dat gesprekken vastlopen, het constructief bespreken van relationele kwesties, hoe beter te communiceren, herstel van vertrouwen herwinnen, respect en waardering bevorderen, oefenen met nieuwe manieren van omgaan met emoties, gevoelens en gedrag.
Na iedere sessie geven we je tips en overdenkingspunten mee die je direct kan toepassen in de praktijk.Op zaterdag eind van de dag of zondagochtend (al naar gelang of jullie twee of drie dagen weg willen zijn) pakken we de belangrijkste verbeterpunten op en hoe jullie die in concrete en minder concrete stappen voor de nabije toekomst kunnen inzetten.Na ca een maand hebben jullie naar eigen wens een conference call of fysieke afspraak in Alphen aan den Rijn of Zeist met één van ons.Desgewenst kunnen deze sessies ook aaneengesloten dagen doordeweeks zijn, dat bekijken we in goed overleg met jullie.Nog even alle punten op een rijtje:

  • Vijf sessies, waarvan de laatste enige tijd na het weekend (of andere dagen van de week)
  • Iedere sessie duurt ca zes kwartier
  • Twee therapeuten (m/v)
  • In Nieuwkoop. Dit is een rustig dorp in het prachtige Groene Hart van Holland, direct gelegen aan de Nieuwkoopse Plassen.
  • Er zijn overnachtingsmogelijkheden in de buurt. Ik geef je graag wat suggesties.

Wanneer?

In het weekend van 29, 30 november en 1 december 2019 is nog plek voor één koppel. Past dit jullie niet? Informeer bij me naar de eerstvolgende andere mogelijkheid, bijvoorbeeld aaneengesloten dagen doordeweeks.

Het tarief voor dit weekend en andere praktische zaken vind je verderop op mijn website.

Voor overnachtingsmogelijkheden, lunches, diners, en suggesties voor fijn uitstapje kan je bij mij terecht.

Spreekt dit aanbod je aan? Neem gerust contact met Jan of mij op.